Titulní obrázek

Renault Trucks vyjíždí na veletrh IAA 2012

Publikováno: 21.srpen 2012

20. až 27. září představí společnost Renault Trucks technologii pro splnění normy Euro VI na veletrhu IAA 2012 v Hannoveru. V roce 2014 vstoupí v platnost přísné nároky emisní normy Euro VI. Automobilka chce tedy představit zbrusu novou technologii, která nárokům plně vyhovuje.

Renault Trucks představí v Hannoveru rovněž nabídku svých řešení napomáhajících dopravcům ve snižování nákladů spojených se spotřebou paliva. Pod heslem All For Fuel Eco společnost Renault Trucks představí vozidla Premium Optifuel, Premium Lander se systémem OptiTrack, Midlum či Master Euro V s optimalizovanou úrovní spotřeby paliva. Vedle toho nebude chybět nabídka alternativních řešení, které budou zastupovat modely Maxity Electrique, Premium Distribution CNG a Premium Distribution Hybrys Tech.

Výrobce představí také model Midlum Electrique, experimentální vozidlo, které je v současnosti testováno v okolí Paříže. Pomocí simulátorů Fuel Eco si návštěvníci stánku budou moci vyzkoušet, jakých úspor paliva lze dosáhnout. Každý soutěžící v roli řidiče kamionu bude mít za úkol dopravit svůj náklad včas a s co nejnižší možnou spotřebou paliva. Vítězem se stane soutěžící, který splní svůj úkol v nejkratším čase a nejnižší spotřebou. Vozidlo postavené odborníky z designového ateliéru společnosti Renault Trucks představuje reflexi možností pro zvýšení efektivity kamionu, osvobozenou od průmyslových omezení.

Dovoz a přihlášení vozidla: Aby bylo možné jezdit s dovezeným vozem, je nutné nové či ojeté vozidlo přihlásit do evidence. Musíte mít mimo jiné sjednané povinné ručení a na dopravním inspektorátu doložit originál zelenou kartu.

Při vývoji této studie se soustředila pozornost na výběr technologií a materiálů a na inovace, vždy s ohledem na požadavky aerodynamiky. Účelem tohoto futuristického kamionu je nastínit vizi a dlouhodobý cíl výrobce v otázkách dalšího výzkumu snižování spotřeby paliva. Společnost Renault Trucks bude mít na svém stánku mimo jiné i prostor ve kterém bude k vidění závodní speciál týmu MKR Technology, k dispozici zde budou simulátory umožňující vžít se do role pilota závodního tahače.